Pack och plock

DC Syds erfarna personal följer väl inarbetade och effektiva rutiner för att alla leveranser ska skickas snarast möjligt. Vår noggrannhet och erfarenhet gör att plockning och packning blir felfria, men ändå går fort. Du kan fokusera på annat, vi sköter plock och pack åt dig.

Order

Order från dina kunder kan fortfarande komma till oss via telefon och e-post, men de flesta av våra kunder integrerar sina e-handelsplattformar eller ekonomisystem till vårt lagerstyrningssystem (WMS). Då överförs kundorder direkt till vårt WMS. Våra kunder har även möjlighet att själv registrera order i vårt WMSs webbaserade kundportal.

 

Plockning

Varje dag hos DC Syd startas med plockning av order som gjorts sedan sista arbetsskiftet. Vi gör sedan löpande plockningar i takt med att de kommer in i vårt WMS. De flesta order plockas samt distribueras samma dag! Vår erfarna och noggranna personal har en mycket hög plocksäkerhet.

 

Packning

Innan varje order packas görs en extra kontroll så att rätt artikel och antal har plockats. Packningen sker i flera olika typer av emballage, helt i enlighet med varje enskild kunds instruktioner. Många kunder använder våra standardemballage men vi erbjuder även olika typer av profilerade emballage. Följesedel, faktura, returetikett och andra dokument eller give aways läggs också ner i emballaget innan det försluts.

 

Distribution

När ordern packats och återrapporterats, via en integration direkt till din e-handelsplattform eller affärssystem, bokar vi omgående frakten i vårt transportadministrationssystem (TA) Unifaun. Fraktsedel eller transportetiketter appliceras på sändningen tillsammans med proforma och tulldokumentation om ordern skickas utanför EU. Orderstatusen kan du följa i vår webbaserade kundportal. Våra transportörer hämtar upp ordern i tid för leverans till närmsta omlastningscenter för vidare distribution i Sverige eller något annat land i världen. Är det en försent inkommen, men brådskade, order anordnar vi specialleverans direkt till transportörens omlastningscenter!

 

Vi vet hur stor och viktig roll leveransen spelar för våra dig och dina kunders köpupplevelse!

För att möta varje kunds unika krav och önskemål på transporter har vi dedikerad personal som löpande utvecklar och förbättrar vårt frakterbjudande. Oavsett om det ska skickas enstaka små paket eller containerlaster till granntomten eller till andra sidan jordklotet, så löser vi det!

 

Vi har avtalspriser med de största, samt många mindre, fraktbolag/transportörer för att alltid kunna erbjuda de bästa fraktalternativen på olika volymer till vårt stora regionala ombudsnätverk eller destinationer i resten av världen baserat på ledtidskrav, pris, spårbarhet, flexibilitet, kvalité, returtjänster etc.

Vårt distributionsnätverk med samarbetspartners över hela världen garanterar en hög leveranskvalitet och de lever upp till våra högt ställda hållbarhetskrav.

Returer och reklamationer

De order som kommer i retur eller reklameras tar vi hand om direkt. Vi följer alltid varje enskilda kunds hanteringsinstruktioner och krav på dokumentation.